Hero Banner Background Image
 
Hero Banner Background Image
Vårrengjøring på 1-2-3

1. Få med familien! Om alle hjelper til, kan vårrengjøringen bli en sosial og hyggeligere opplevelse. Gi barna egne oppgaver og ansvar, slik at de i etterkant opplever god mestringsfølelse.

2. Vær forberedt. Dere har skiftet til behagelige klær og er mentalt klar til å ta fatt på oppgavene. Hvor kjedelig er det da ikke å oppdage at … ops! Det er tomt for kluter og vaskemiddel! Sjekk påforhånd at dere har alt dere trenger, så slipper dere unødvendige overraskelser

3. Lag en plan.Hvor mange rom ønsker dere å rekke over, og hvem skal gjøre hva? Sett realistiske mål; slik øker sjansene for at dere til slutt vil klappe dere selv fornøyd på skulderen. Skriv gjerne målene deres ned.

4. Sett på musikk. Lag en spilleliste, eller finn frem CD-er med familiens favorittlåter. Musikk påvirker humøret og gir deg masse energi.

5. Rydd først! Rot er en tidstyv. Det krever unødvendig mye tid å flytte rundt på tjuefem leker, bunker med gamle aviser og fraslengte klær mens du støvsuger. En kjapp ryddeinnsats og fjerning av søppel før startskuddet for vårrengjøringen går av, sparer dere for tid (og irritasjon)!

6. Samarbeid med tyngdekraften. Begynn å tørke støv og vaske øverst i rommet, og jobb deg nedover mot gulvet. På den måten drar du nytte av tyngdekraften.

7. Rask vindusvask! Vask først vinduet i sirkelbevegelser med mikrofiberpels. Trykk så en nal lett mot vindusflaten, og dra den horisontalt. Begynn øverst og la stripene overlappe hverandre med et par centimeter mens du jobber deg nedover. Tørk av nalen med en mikrofiberklut mellom hver stripe. Når du har brukt nalen på hele vinduet, tørker du kantene med en mikrofiberklut.

8. Husk detaljene. Vask dørhåndtak og skapknotter med en fuktig klut. Gi trekket til pynteputer, gardiner og små duker en runde i vaskemaskinen. Tepper som ikke kan vaskes, tar du ut og rister skikkelig. Gå over bilder og rammer med en støvmopp eller mikrofiberklut. Lister rengjøres med støvsuger, mikrofiberklut eller tørrmopp.

9. Hal i og dra! Dra frem senger og kommoder slik at du kommer til med støvsugeren også på steder som vanligvis blir oversett. Kjøleskap og fryser bør trekkes frem minst én gang i året. Bak og oppå disse vasker du enkelt med kjøkkenspray og en fuktig klut.

10. Unngå stress. Har du problemer med å få satt av tid til vårrengjøring, så husk at det ikke er nødvendig å ta hele huset eller leiligheten på én gang. Del gjerne opp vasking i ett og ett rom, og fordel hele huset eller leiligheten utover uken.