Fersk Bacalao

Oppskriften er laget av Geir Skeie

Se flere oppskrifter
  • Enkel
  • 35 min P0Y0M0DT0H35M
Hvis du ikke har smakt Bacalao før, er det i høyeste grad på tide. Denne portugisiske retten er full av gode smak og sunne ingredienser. Dessuten er den enklere å tilberede enn det man kanskje skulle tro.
  • Kalorier
    600 
    26 %
  • Fett
    37 g
    48 %
  • Mettet fett
    4,2 g
    16 %
  • Sukker
    31 g
    54 %
  • Salt
    1,6 g
    26 %
% = prosentvis andel av anbefalt daglig inntak for en voksen person. 
Porsjoner
  • Ingredienser
  • Fersk bacalao

  • 600 g

    Lettsaltet torskefilet

  • 600 g

    Amandine poteter

  • 1 stk

    Løk

  • 1 stk

    Rød paprika

  • 2 fedd

    Hvitløk

  • 100 g

    Hakkede tomater

  • 250 g

    Cherrytomater

  • 80 g

    Sorte oliven

  • 150 g

    Fetaost

  • 16 g

    Basilikum (frisk)

  • 1 dl

    Olivenolje

  • 0,5 ts

    Salt

  • 0,2 ts

    Kvernet Sort Pepper

  • Oppskrifthefte

  • 1 stk

    Hefte - Fersk Bacalao

  • 23200

    Totalpris på ingredienser

    Husk at du har noen ingredienser til overs etter at du har laget retten.

Husk!

Sett ovnen på 200°C varmluft.
Ta frem alle ingrediensene.

1
Vask og kutt g amandinepoteter i båter. Kutt stk løk i tynne båter og stk rød paprika i strimler. Finkutt fedd hvitløk.

2
Bland poteter, løk, paprika, hvitløk sammen med dl olivenolje, ts salt og ts pepper i en ildfast form. Bak grønsakene i ovnen i 10 min på 200°C varmluft. Ta formen ut av ovnen, vend på grønsakene, hell over g hakkede tomater og bak i 5 minutter til.

3
Kutt g lettsaltet torsk i 2 cm tykke skiver. Del g cherrytomater i to. Ta den ildfaste formen ut av ovnen igjen og legg på torsk, g sorte oliven og cherrytomater. Sett den inn i ovnen igjen og bak i 5 minutter til.

4
Ta formen ut av ovnen og legg i g fetaost. Pynt gjerne med basilikum og server med godt brød og olivenolje til.
VOCÊ È BEM-VINDO!
Rated 4 out of 5 by from Veldig god smak Jeg doblet mengden og potetene burde derfor ha stått litt lenger inne. Men det smakte veldig godt og var enkelt å lage :-)
Date published: 2016-08-17
Rated 3 out of 5 by from Tja.. helt ok.. Oppskriften er lett å følge, og jeg tror jeg fulgt den den uten noen avvik. Likevel måtte potetene stå inne i ovnene over dobbelt så lenge som oppskriften beskriver. Smaken på retten er helt ok, men jeg synes nok at bacalao laget i en gryte på klassisk vis er bedre. Da får man også mer saus. Familiens vurdering av denne er 2 til 3 stjerner.
Date published: 2016-09-10
  • 2017-01-17T07:49CST
  • bvseo_cps, prod_bvrr, vn_cps_3.4.0
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_0, tr_2
  • loc_no_NO, sid_10051_10151_138002, PRD, sort_relevancy
  • clientName_marked